Urho-Ted-04

Ted Urho

Olen Ted Urho, 40-vuotias helsinkiläinen. Ammatiltani olen liberaalin ajatushautomo Agendan toiminnanjohtaja ja asun Ullanlinnassa yhdessä avopuolisoni Mathiaksen kanssa.

JOlen syntynyt Helsingissä ja varttunut Espoossa. Opiskelin Vaasassa, ja vuodesta 2010 olen taas asunut Helsingissä.

Arvopohjani on liberaali ja välitän ihmisoikeuksista, yksilön vapaudesta ja siitä, että kaikilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet toteuttaa itsensä.

Ennen kuin aloitin ajatushautomo Agendalla, työskentelin kymmenen vuotta Yleisradiossa. Ensin Yle X3M:ssä toimittajana ja juontajana. Sen jälkeen juonsin viisi vuotta Yle Vegan aamuohjelmaa pääkaupunkiseudulla. Siinä työssä olin päivittäin yhteydessä kaupunkilaisiin ja pääsin tutustumaan heidän ongelmiin, ilonaiheisiin ja ajatuksiin.

Helsingissä haluan työskennellä kolmessa eri ympäristössä: elinympäristö, kaupunkiympäristö ja kieliympäristö.

Minulle tärkeitä asioita

Vähemmistö ei voi selviytyä ilman enemmistön hyvää tahtoa ja tukea. Aivan kuten maamme, minäkin olen kaksikielinen. Mielestäni on ikävää, miten ruotsi (ja osittain myös suomi) on häviämässä katukuvasta. Kaupungin tulisi aktiivisesti työskennellä sen puolesta, että kummatkin kielet ovat julkisesti näkyvissä, jotta kielet eivät katoa.

On tärkeää, että kaupunki rekrytoi jatkossakin ruotsinkielistä henkilökuntaa alueille, joissa niistä on puuttetta. Mutta on yhtä tärkeää, että kaupunki kannustaa kaikkia työntekijöitään oppimaan ja kehittämään ruotsin kieltä. Meidän ruotsinkielisten tulee myös katsoa itsemme peiliin, sillä vastuu kielen käytöstä on yhtä paljon meillä.

Avain tähän on koulu ja koulutus. Meidän tulee myös jatkossa ylläpitää ja kehittää loistavaa koulutusjärjestelmää. Kummallakin kotimaisella.

Helsinki on aina ollut kosmopoliittinen kaupunki, ja sen tulee olla niin jatkossakin. Tämän saavuttamiseksi meillä on oltava nollatoleranssi mitä tulee rasistisiin hyökkäyksiin, seksuaaliseen häirintään ja loukkaavaan kielenkäyttöön. Helsingissä asuu paljon ihmisiä, jotka voivat pahoin, ja meidän tulee panostaa sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin. Elämme tänään arkemme sekä digitaalisessa että fyysisessä maailmassa, ja kummassakin helsinkiläisten tulee saada kokea onnea ja iloa.

 

Uskon, että ihmisellä on vähemmän syytä torjua muita, jos hän itse voi hyvin. Siksi on tärkeää luoda ilmapiiri, joka edistää yrittäjyyttä, lisää työpaikkoja ja antaa yksilölle mahdollisuuden menestyä elämässä.

On hyvä asia, että Helsinki on elinvoimainen, kasvava kaupunki. On myös tärkeää, että kaikki, jotka tänne haluavat, myös mahtuvat. Kasvu tuo mukanaan myös kasvukipuja, jotka asukkaiden kannalta tulee minimoida: virtaviivaisestaan byrokratia isommissa hankkeissa, suunnitellaan kaivuutyöt huolellisesti, ettei revitä jalkakäytäviä ja katuja auki tarpeettomasti sekä helpotetaan lupaprosesseja niin, että Helsinki on houkutteleva ravintoloitsijoiden ja yrittäjien silmissä.

Helsingin keskustan tulee olla puoleensavetävä ja vieraanvarainen paikka sekä kaupungin asukkaille että vieraille. Liikkuvuus on tärkeä osa kaupunkielämää, ja kaupungin tulisi pyrkiä siihen, että tämä toimii sujuvasti kaupungin eri osien välillä riippumatta siitä, valitsetko auton, polkupyörän vai bussin. Julkinen liikenne on tärkeä osa kaupunkia, ja uskon, että HSL:n tulisi palauttaa käyttöön niin sanottu raitiovaunulippu, joka poistettiin pari vuotta sitten vyöhykeuudistuksen myötä.

Olen itse autoilija, pyöräilijä sekä jalankulkija. Koska yhteiskuntamme on yksilökeskeisempi kuin koskaan ennen, on tärkeää, että kiinnitämme huomiota toisiimme ja kohtelemme toisia huomaavasti liikenteessä. Kannatan ajoneuvoliikenteen siirtämistä maan alle, selkeiden pyöräteiden luomista ja autottomien vyöhykkeiden lisäämistä keskustassa.

Erityisesti koulujen lähellä ja alueilla, jossa asuu paljon lapsia, on tärkeää, että liikenne kulkee sujuvasti, mutta ennen kaikkea turvallisesti.

Tauko Tedin kanssa

Istuisin mielelläni hetkeksi juttelemaan kanssasi kaupungistamme. Varaa virtuaalitärskyt kanssani, ja jutellaan lisää.

ted-kaffe

Tämä on Ted

Ted Urho

Toiminnanjohtaja / kasvatustieteiden kandidaatti

Arvopohjani on liberaali ja minulle on tärkeää ovat ihmisoikeudet, yksilön vapaus sekä kaikkien yksilöiden yhtäläiset mahdollisuudet toteuttaa itsensä vapaasti.

Siksi asetuin ehdolle

Olen aina ollut kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä. Kahdeksanvuotiaana istuin ala-asteen kirjastossa ja luin kauhulla rotuerottelusta Etelä-Afrikassa. Lukiossa olin aktiivinen oppilaskunnassa, opiskelijajärjestöissä sekä RKP Nuorissa. Yliopistossa taas jatkoin tätä polkua ylioppilaskunnassa, ainejärjestöissä sekä muissa järjestöissä.

Samoihin aikoihin monet ystäväpiirissä olevat asettuivat ehdolle kunnallis- ja eduskuntavaaleissa. Itse valitsin kuitenkin toisen uran, ja minusta tuli toimittaja. Kymmenen vuoden ajan sain Ylellä tavata monia mielenkiintoisia ihmisiä, haastatella heitä ajankohtaisista ​​tapahtumista sekä asettaa kiperiä kysymyksiä poliitikoille. Kaipasin itse mahdollisuutta ilmaista omia mielipiteitä.

Nyt, pari vuotta toimittajauran päättymisen jälkeen, on minun tullut aika osallistua vaaleihin ensimmäistä kertaa. Toivon, että haluat tukea minua ja antaa minulle äänesi.

Ted Urho

Auta Tediä Helsingin valtuustoon

1. Äänestä! 2. Osallistu Tedin kampanjaan, lisätietoja kampanjapäällikkö Matilda Grindgärds
3. Lahjoita rahaa! Esimerkkejä mitä saa lahjoituksella: Mainos sosiaalisessa mediassa 10 euroa, 350 kpl painettua esitettä jakamista varten 50 euroa, ja ilmoitus paikallislehdessä 500 euroa.

Ota Yhteyttä

Ted Urho
+358 50 5447730
ted@tedurho.fi

Kampanjapäällikkö

Matilda Grindgärds
+358 40 5822337
matilda@tedurho.fi

Lajhoita

Tilinumero: FI5740550017155918
Vastaanottaja: Ted Urhos stödförening
Viesti: Kampanjalahjoitus Ted Urho, kunnallisvaalit 2021.

MobilePay

Numero: 11645
Viesti: Kampanjalahjoitus Ted Urho, kunnallisvaalit 2021.

Lyyti

Lahjoita RKP:n kautta tästä.